Bård Enerstad
Bård Enerstad

press to zoom
Bård Enerstad
Bård Enerstad

press to zoom
Bård Enerstad
Bård Enerstad

press to zoom
Bård Enerstad
Bård Enerstad

press to zoom
1/4

Bård Enerstad

Multiinstrumetalisten Bård Enerstad opplevde suksess med garasjerockgruppa Cato Salsa Experience på 2000-tallet som altmuligmann på gitar, perkusjon, tangenter, theremin og vokal. Nå spiller han for første gang inn et soloalbum og befinner seg i et ganske annet landskap. Med seg har han velrenommerte musikere som Morten Qvenild, Ivar Grydeland, Cato Thomassen, Arild Andersen og Olaf Olsen. Resultatet er vakre melodilinjer kombinert med tekster som utforsker tema som ulykkelig kjærlighet og mannlig utilstrekkelighet.

Bård Enerstad er født på Kongsberg og gjorde seg tidlig bemerket på den lokale rockscenen, og ble etterhvert et fast medlem i Cato Salsa Experience. Her ble samarbeidet med frijazzgruppen “The Thing” og frijazzlegenden Joe McPhee et kunstnerisk høydepunkt. De siste årene har Bård Enerstad trukket seg tilbake i egen kjeller på Nesodden med mer akustisk musikk på spilleren, som Bert Jansch, Pentangle og The Incredible String Band, og utøvere av den skandinaviske visetradisjonen som Lillebjørn Nilsen og Fred Åkerstrøm. Med disse inspirasjonskildene har han laget et knippe låter som nå endelig ser dagens lys.

«Mathilde» handler om kampen mellom fornuft og følelser, lyse sommerkvelder og hva som styrer valgene vi gjør. Det er en fengende sang som drives fram av et nydelig komp av Morten Qvenild på piano, Arild Andersen på kontrabass og Olaf Olsen på slagverk som briljant ledsager Bård sin unike stemme og fortellerevne.

  • Facebook
  • YouTube
  • Spotify