Marte Wulff (f. 1980) er en to ganger Spellemann-nominert visepop-artist fra Kristiansand, bosatt i Oslo. Hun har gitt ut fem soloalbum, inkludert én innspilt med Kristiansand symfoniorkester, og fire album med ulike bandprosjekter. Mange av hennes låter har vært brukt i film- og tv-serier og er mye spilt på radio, Hits som Accident, Racing (m. Erik Faber), Finne deg igjen, Si det sånn, Vi feirer jul (m. C. Qvale) og Morgensorgen (2019) byr på kjente toner for mange. Hun mottok statens kunstnerstipend for yngre/nyetablerte kunstnere i 2012.

Siden Marte slapp “klimapoplåta” «Verden er stor» i 2018 og entret samfunnsdebatten gjennom diverse tekster, intervjuer og kronikker om klima- og miljøsaken, har hun fått mye anerkjennelse for engasjementet. Saken er et viktig tema når hun den 24.04. slipper sitt sjette album “Ringer i vannet”.

Sammen med fotojournalist og regissør Marte Vike Arnesen utvikler Wulff for tiden et tverrfaglig kunstprosjekt om hvordan mennesket kollektivt og individuelt forholder seg til klimakrisen. Et konseptalbum, en kortdok og en serie musikkvideoer skal sammen danne grunnlaget for en tverrfaglig teaterproduksjon.

Den første videoen  «Verden er stor», regissert av Marte Vike Arnesen, ble nominert til Gullstolen i Grimstad Kortfilmfestival. Den andre har premiere i 25.3.2020.

Totalt har Marte spilt rundt 800 konserter i ulikt format, og det siste året medvirket på mange bærekrafts- og klima/miljøarrangementer. I 2009/2010 gjorde hun tre turnéer med den Kulturelle skolesekken med egen musikk. Hun er primært sanger ved siden av den skapende virksomheten, men spiller også piano og gitar, og er opptatt av personlig formidling og tilstedeværelse på scenen. Hun har sunget sammen med artister som Bjørn Eidsvåg, Madrugada, Erlend Ropstad og Thom Hell på deres låter live eller på plate, opptrådt live på TV 2s God morgen, Norge seks ganger samt fremført sin musikk både på Lydverket og Lindmo og diverse populære radioprogram. 

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/5

Marte
Wullf

  • Facebook
  • Youtube
  • Instagram
  • Spotify
  • Twitter