Ole Kirkeng er tilbake i Norge etter fem år i USA, med et knippe uimotståelige folkpop-låter i baggen. Etter å ha turnert USA og Europa med Courtney Marie Andrews og Molly Tuttle, studert ved Berklee College of Music og spilt rundt i New York med gitaren sin, utviklet han seg til en låtskriver og historieforteller med mye på hjertet og en iørefallende meloditeft.

På den pianodrevne balladen «Alone With My Phone», den andre singelen fra den kommende EP-en Rocking Chair, leverer Kirkeng en nydelig låt, med assosiasjoner til både Father John Misty og Sufjan Stevens, eller kanskje Nick Lowe fra hans senere crooner-periode. Han opererer innenfor et klassisk, men allikevel tidløst lydbilde, og neste gang du hører en låt på konsert, bar eller på radioen, og du dulter borti kompisen din og spør: «Hvem er dette igjen?». Da kan det fort hende at svaret er Ole Kirkeng.

Ole Kirkeng studerte ved Berklee i Boston, hvor mentoren og rådgiveren hans var ingen ringere enn Susan Rogers, Prince’s personlige tekniker fra 1983 til 1988. Deretter gikk turen til New York, hvor han jobbet som tekniker i et studio der navn som Chet Faker, Marc Ribot og Nels Cline frekventerte. Da kveldene skulle utforskes i Brooklyn, hang han ut med likesinnede musikervenner, hvor alle hadde det samme målet for øyet. Ofte med gitaren på skulderen, alltid på jakt etter en scene hvor han kunne teste de nye låtene han hadde skrevet. Før verden stengte ned var planen hans hele tiden å fortsette å skrive låter, spille konserter og turnere i USA. Covid-19 gjorde at han valgte å returnere til hjemlandet.

Ole Kirkeng
Ole Kirkeng

press to zoom
Ole Kirkeng
Ole Kirkeng

press to zoom
Ole Kirkeng
Ole Kirkeng

press to zoom
Ole Kirkeng
Ole Kirkeng

press to zoom
1/5

Ole Kirkeng

  • Facebook
  • Youtube
  • Instagram
  • Spotify